DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

KUCHAŘKA

Išelské dortičky

Všechny přísady zpracujeme na vále v těsto, které necháme chvilku odpočinout.

Odpočinuté těsto vyválíme asi na 5mm tlustý plát a vykrájíme z něj kolečka. Ta skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Upečené kolečka necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem, rumem a ořechy.

Vychladlé spojíme krémem a poléváme čokoládovou polevou.

Ozdobíme půlkou ořechu.

Karamelky

Plech na pečení vyložíme alobalem. Z cukru připravíme na pánvi karamel. Do horkého karamelu přiléváme vařící vodu a vaříme, dokud se voda neodpaří. Do částečně vychladlého karamelu přidáme máslo, smetanu a vanilkový cukr. Karamelovou směs mícháme a vaříme tak dlouho, až zhoustne, tj. asi 20 - 30 minut. Karamelovou hmotu naneseme na alobal na plechu ve vrstvě silné 1 cm. Jakmile karamel začne tuhnout, sloupneme alobalovou folii a ostrým nožem nakrájíme z karamelu kostičky 1.5 x 1.5 cm. Hned je od sebe oddělíme, aby se neslepily, a necháme je důkladně vychladnout.

Celozrnné ořechové tlapky

Ořechy pomeleme.

Na vále smícháme oba druhy mouky s cukrem. Pak přidáme změklé máslo a nakonec jemně namleté ořechy a kakao. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme půl hodiny odležet.

Potom kousky těsta plníme formičky, pomáháme si celozrnnou moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Těsto získá růžovozlatavou barvu.

Formičky necháme mírně vychladnout, abychom se při vyklepávání nepopálili.

Hotové tlapky obalujeme v ovocném cukru, nebo ve směsi ovocného cukru a vanilkové fruktózy.

Dělená strava - sacharidový + neutrální pokrm.

Kokosové koláčky

Kokosové koláčky

Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a rozpuštěného másla na vále vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Mezitím utřeme máslo s cukrem. Vmícháme bílek a mletý kokos. Vypracujeme pevné kokosové těsto, které je zároveň sypké. Odpočinuté těsto vyválíme na plát asi 4 mm vysoký a vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Každé potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed uděláme kokosovou hromádku. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C dorůžova.    
 

 HRUDKY MÜSLY

Na asi 45 kousků:300 g hořké čokolády
300 g müsli
2 lžíce oleje na alobal
45 papírových košíčků
alobal....


 

.

Hrudky s müsli

November 26th, 2008

Na asi 45 kousků:
300 g hořké čokolády
300 g müsli
2 lžíce oleje na alobal
45 papírových košíčků
alobal

Linecká kolečka s marmeládoU

November 26th, 2008

300 g hladké mouky
300 g másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
vanilkový cukr
citronová kůra
moučkový cukr na posypání
marmeláda na slepování


Na těsto:
180 g Hery
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 žloutek
200 g polohrubé mouky
Na ozdobení:
čokoládová poleva


VANILKOVÉ ROHLÍČKY

140 g hladké mouky
110 g másla
40 g moučkového cukru
50 g mandlí
moučkový a vanilkový cukr na obalení


Kokosové rohlíčky

November 25th, 2008

200 g hladké mouky
140 g másla nebo rostlinného tuku
70 g jemně mletého kokosu
70 g moučkového cukru
1 žloutek
na špičku nože jedlé sody
asi 1 lžíce mléka
moučkový a vanilkový cukr na obalení


Išelské dortíčky

November 24th, 2008

Na těsto:
250 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
160 g másla nebo rostlinného tuku
2 žloutky
1 lžíce kakaa
40 g mandlí
40 g lískových oříšků
mletá skořice
citronová kůra


Houbičky

November 25th, 2008

200 g mandlí
150 g moučkového cukru
2 bílky
1 lžička kakaa
strouhaný kokos